Vrijwilligers Doe Dag

Geplaatst op: 28 mrt. 2023

Vrijwilligers Doe Dag

Op vrijdag 24 maart heeft ook dit jaar de inmiddels traditionele jaarlijkse Doe Dag weer plaatsgevonden. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het droog! Voor deze dag hadden zich 18 gemotiveerde vrijwilligers aangemeld. Ze werden vanaf 08:30 met koffie of thee en een lekkernij ontvangen in de loods bij de greenkeepers. Na een kort welkomstwoord werden de taken verdeeld en gingen we onder de leiding van de greenkeepers in twee groepen aan de slag.

De geplande werkzaamheden bestonden uit:
  • grof snoeiwerk en het verwerken daarvan in wallen op rood 4 en geel 2;
  • nieuwe bomen planten op de witte lus tussen hole 8 en hole 9.

Dit jaar stond in het teken een bijzonder initiatief van de DG&CC, de Greenkeepers Vos Golf & Sport en de producent van organische meststoffen Culterra. Dit initiatief heeft er toe geleid dat er nieuwe bomen op de witte lus tussen hole 8 en 9 zijn geplant door de vrijwilligers, de greenkeepers en de aanwezige medewerkers van Culterra ter realisatie van een nieuw bos. Met de aanplant van het nieuwe bos compenseren de DG&CC en Culterra de CO2 uitstoot bij de productie van organische meststoffen. Het resultaat mag er zijn, in de nabije toekomst zal hier een prachtig nieuw bos groeien op een glooiend aangelegd terrein. Ter herinnering aan dit mooie initiatief is er een bord geplaatst aan de linkerzijde op hole 8. Alle vrijwilligers die er belang bij hadden kregen na afloop een grote zak universele organische meststof van Culterra ter bemesting van de eigen tuin. De ochtend was om voor we er erg in hadden en ter afsluiting zaten we rond 12:45 in het clubhuis aan de welverdiende lunch, welke net als de koffie, thee en de lekkernij werd verzorgd door de DG&CC.

Alle vrijwilligers, greenkeepers en medewerkers van Culterra, hartelijk dank voor jullie geweldige inzet, hierdoor was het weer een bijzonder geslaagde Doe Dag.

Met vriendelijke groet,

Ger Abbring

Laatste artikels

Omadag 2024

Geplaatst op: 30 apr. 2024

Lees verder

Vlaggenwedstrijd 2024

Geplaatst op: 30 apr. 2024

Lees verder

Notulen ALV 2024

Geplaatst op: 11 apr. 2024

Lees verder

Bekijk alle artikelen