Vossenjacht

Geplaatst op: 02 mrt. 2024

De eerste 18-holes wedstrijd van het jaar is de Vossenjacht. Zoals de naam al doet vermoeden is iedere speler (44 minus 1) op jacht naar de vos. Of beter, de score van de vos. Of nog iets beter, de netto score per hole van de vos. En die score van iedere hole staat dan op de tee van de volgende hole, en die van hole 18 is in het clubhuis te vinden. Een betere score is een +, een slechtere score een - en dezelfde score een 0. Logisch toch?

Wie is de vos? Normaal gesproken de winnaar van de vossenjacht van vorig jaar. Omdat die er niet bij was, besloot de wedstrijdleiding zichzelf tot vos te bombarderen. Aangezien DankertJan geblesseerd was, werd het Eric. Met deze opzet, een hoop deelnemers en prima weer na die ellende van de afgelopen maanden, was het een leuke wedstrijd. Uiteindelijk is het tien deelnemers gelukt een betere nettoscore neer te zetten dan de vos. En dat met het cadeautje op de laatste hole (wegens een verloren val een netto 8 voor de vos). Ook een noemenswaardige score was die op hole 9 waar de vos een afslag in de bunker rechts van de green sloeg en daarna de bal met een mooie boog op de green liet landen en de hole in rollen. Dankzij de stroke index kon de vos een netto 1 op de kaart zetten.

Maar daar gaat het allemaal niet om: want wie heeft er gewonnen? Dat was Robert Smit met +6 , gevolgd door Reina van DIjk en Jacques Waindrich met +3 en Joyce Spijker met +2. Gefeliciteerd!

PS Nu de wedstrijden weer over 18 holes gaan, is het des te meer van belang dat iedereen aansluiting houdt met de flight voor zich.

Klik hier voor de uitslag.

Laatste artikels

Notulen ALV 2024

Geplaatst op: 11 apr. 2024

Lees verder

Nieuwsbrief maart/april 2024

Geplaatst op: 08 apr. 2024

Lees verder

ZeijdeLinks 2024-1 Digitaal

Geplaatst op: 03 apr. 2024

Lees verder

Bekijk alle artikelen