Nieuwsbrief maart/april 2024

Geplaatst op: 08 apr. 2024

 
Beste leden, 

Dit is de nieuwsbrief van maart/april.

Baanzaken 


Na de overvloedige regenval van de afgelopen wintermaanden krabbelen we voorzichtig uit de dip richting het voorjaar. Veel leden zijn de wintermaanden met een draagtas door de baan geweest, waarvoor dank! Ondanks deze voorzorgsmaatregel heeft de baan echter een flinke opdonder gehad door de wateroverlast; regen-records werden aan de lopende band gebroken. Gelukkig kunnen onze greenkeepers de laatste weken tussen de buien door weer geregeld met de grasmaaiers naar buiten om het gros van de baan in goede conditie voor het aankomende seizoen te krijgen. 
De natte plekken in de rough, sommige fairways en bunkers zijn zeker nog een aandachtspunten voor de komende tijd. We proberen dit zo goed als mogelijk tussentijds op te lossen, maar kunnen helaas op dit moment nog niet met zware machines overal in de baan komen. Zo is bijvoorbeeld de inventarisatie voor het vernieuwen van een aantal slechte paden klaar en zodra we kunnen zullen de eerste looppaden ook daadwerkelijk gerenoveerd gaan worden. 
De greenkeepers zijn daarnaast samen met een aantal vrijwilligers momenteel in de weer om een nieuwe houten brug te bouwen voor Wit 6. De nieuwe foregreen aldaar is in oktober vorig jaar nog aangelegd voordat het begon te regenen. Het restant van de werkzaamheden, inclusief het plaatsen van een nieuwe brug en het in orde maken van de nieuwe tee op Wit 8, zullen zodra het kan worden afgerond. 
Op naar weer een mooi golfseizoen! 

Risico’s in het golf spel


Na een melding over een veiligheidsincident betreffende een “near miss” van een ver geslagen golfbal op de driving range, heeft het Bestuur van De Drentsche en de directie van de DG&CC de algehele veiligheidsvoorzieningen en maatregelen op en rond de gehele baan de revue laten passeren. De conclusies die hieruit zijn getrokken, zijn als volgt: 

1: alle spelers op en rond de baan zijn verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid en voor die van de andere gebruikers van de golfbaan. Het betreden van het golfterrein is op eigen risico. Dit wordt vanaf nu in de bevestigingsemail van uw reservering duidelijk aangegeven. 

2: de eigenaar van het golfcomplex, de DG&CC, is niet aansprakelijk voor opgelopen verwondingen of enige vervolgschade als gevolg van een blessure door een rondvliegende golfbal, tenzij sprake is van grove nalatigheid van de zijde van de DG&CC (verwezen wordt naar Informatieblad 1 van de NGF). 

3: het plaatsen van een waarschuwingsbord voor rondvliegende golfballen bij de toegang tot het publieke wandelpad naar het verzetsmonument langs de driving range en hole rood 9 en eventueel andere paden die steeds meer door het publiek worden gebruikt. 

4: technische veiligheidsmaatregelen rondom de driving range zullen bestaan uit: 

a)     Verplaatsen bankje bij Rood 6. 
b)     Alle bekende longhitters schriftelijk informeren dat slagen met een carry van meer dan 250 m bij daglicht niet geoorloofd zijn. 
c)     Algemene waarschuwing bij ballenautomaat dat bij daglicht slagen met een carry van meer dan 250 m niet geoorloofd zijn. 
d)     Ter controle en handhaving verschijnt een waarschuwing op het Inrange scherm als u de maximum carry passeert. Ook de receptie ontvangt deze melding met opgave van mat nummer, ook als u Inrange niet gebruikt. 

5: Regelmatige evaluatie van de effectiviteit van de genomen maatregelen en aanpassen, beter handhaven of uitbreiden waar nodig. 

Op deze wijze hopen wij duidelijkheid gegeven te hebben ten aanzien van ieders verantwoordelijkheid en doeltreffende maatregelen te hebben getroffen die de bestaande risico’s verder minimaliseren. Let wel: enig risico blijft bestaan en zal nooit nul worden dus blijf voorzichtig en alert. 

Voor meer informatie kan men de NGF standaard raadplegen: Leidraad: Wegwijs in veiligheid en zorgplicht voor golfbanen (Informatieblad 1 – Veiligheid bij rondvliegende golfballen).

Verzekering

 
Het is misschien goed om nog eens duidelijk uit te leggen welke opties u heeft als u gedurende het lopende lidmaatschapsjaar niet meer kunt spelen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn waaronder bijvoorbeeld een ernstige medische aandoening. In ieder geval zodanig dat van het lid redelijkerwijs niet meer gevraagd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. 

U kan dan een verzoek tot voortijdige beëindiging van uw contract indienen bij het Bestuur van De Drentsche. Het bestuur zal dan in overleg met de Drentsche Golf en Country Club een beslissing nemen inzake de redelijkheid van het verzoek. Als het verzoek wordt gehonoreerd zal u echter nog wel twee maanden contributie verschuldigd zijn. Ter verduidelijking: als u in de loop van de maand maart een verzoek tot tussentijdse beëindiging indient, zijn april en mei de wachtmaanden en wordt uw contract per 1 juni beëindigd. Deze mogelijkheid is opgenomen in onze Statuten (Artikel 5, lid 4).
 
Maar als uw verzoek wordt afgewezen dan zal u toch voor de maanden dat u niet kunt spelen, de contributie moeten blijven betalen of in ieder geval, als u het lidmaatschap direct beëindigd, tot aan het eind van dat jaar.
 
Daarom brengen wij graag onderstaande mogelijkheid tot verzekeren nog eens onder uw aandacht, mede omdat wij menen dat deze verzekering zeer betaalbaar is.
 

Wil jij je contributie verzekeren? Dat kan via NGF Verzekeringen!

 
We lopen allemaal de kans langdurig ziek of geblesseerd te raken. Met de NGF-contributieverzekering kun je dat risico afdekken. Je kunt direct en eenvoudig je verzekering afsluiten (vanaf € 1,- per maand) via deze link.
En voor de reislustigen: sluit ook meteen een NGF Reisverzekering af voor golfuitjes in binnen- en buitenland. Hierbij kun je kiezen voor de optie 24-uurs materiaaldekking die diefstal uit auto en locker verzekert. Meer details en polisvoorwaarden vind je op GOLF.NL.

Vragen? Neem contact op
 
De verzekeringen worden in samenwerking met dé sportverzekeringspecialist Zeker in Sport georganiseerd. Zeker in Sport is een betrouwbare partner met veel kennis en expertise van zowel het sport- als het verzekeringslandschap. Zij brengen de verzekeringen onder bij Allianz Partners, wereldwijd marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening. De adviesdesk van Zeker in Sport is eenvoudig te bereiken via telefoon of e-mail; klantenservice is een speerpunt.
 

Vrijwilligers Doedag 2024

 
Op vrijdag 22 maart heeft de traditionele jaarlijkse “Doedag” weer plaatsgevonden waarbij leden van de Drentsche onder leiding van de greenkeepers diverse werkzaamheden in de baan hebben verricht.
 
Voor deze dag melden zich vanaf 8:30 uur maar liefst 30 gemotiveerde vrijwilligers in de loods van de greenkeepers. Ze werden daar ontvangen onder het genot van koffie en thee met cake en koek.

Na een kort welkomstwoord werden de taken verdeeld en gingen we onder de leiding van de greenkeepers in tien groepjes aan de slag. Helaas waren de weersomstandigheden niet optimaal vanwege de aanhoudende regen. Maar de vrijwilligers lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan, integendeel, ze gingen gemotiveerd aan de slag.
 
Hoofdgreenkeeper Andre had vooraf samen met de DG&CC een uitgebreide lijst met diverse werkzaamheden samengesteld:
 
-        nieuwe bloembakken op de parkeerplaats met aarde vullen en beplanten;
-        nieuwe beplanting in de bloembak langs het terras aan de zijkant;
-        nieuwe beukenhaag planten;
-        het houtsnipper pad tussen wit 6 en wit 7 aanvullen en uitvlakken;
-        de nieuwe aanplant tussen wit 8 en wit 9 vrijmaken en waar nodig nieuwe jute aanbrengen;
-        eerder gesnoeide takken op de wallen slepen op geel 6 en wit 2/3;
-        teeborden, infoborden, prullenbakken en bankjes in de gehele baan schoonmaken;
-        schoonmaken en schuren van alle 110 en 150 meter hardhouten markeringspalen;
-        nieuw geverfde rode en witte afstandstegels in de baan omwisselen met de oude tegels;
-        de ronde theemarkers vrij steken van gras zodat ze weer goed zichtbaar zijn;
-        eerder gezaagd hout uit de baan halen.

De ochtend vloog om en de vrijwilligers hadden alle geplande werkzaamheden na afloop succesvol afgerond. Ter afsluiting verzamelden we ons met z’n allen om 12:30 uur in de loods. Daar genoten we van een welverdiende heerlijke uitgebreide lunch, verzorgd door de DG&CC. Alle vrijwilligers, greenkeepers, de horeca en de DG&CC, bedankt voor jullie geweldige inzet. Ook Manon en Dik bedankt voor jullie hulp tijdens de voorbereiding. De “Doedag” was weer een groot succes waar we met z’n allen met veel genoegen op terug kunnen kijken! Graag tot de volgende keer.
 
Met vriendelijke groet,
 
Ger Abbring.

Komende wedstrijden: 


Zaterdag 27 april Vlaggenwedstrijd
Woensdag 8 mei Old Grand Dad
Donderdag 9 mei Vroege Vogels 
Zaterdag 11 mei Drentsche Kei
Zondag 19 mei Jur van Dijk Bokaal

Laatste artikels

Notulen ALV 2024

Geplaatst op: 11 apr. 2024

Lees verder

ZeijdeLinks 2024-1 Digitaal

Geplaatst op: 03 apr. 2024

Lees verder

Texas in Drenthe 2024

Geplaatst op: 03 apr. 2024

Lees verder

Bekijk alle artikelen