Nieuwe GPS maaier

Geplaatst op: 08 jun. 2023

GPS maaier

Onze nieuwe fairway maaier is er. Het is een bijzondere maaier, want de machine maait en rijdt autonoom, dat wil zeggen zonder chauffeur.
 De machine staat altijd onder toezicht van een greenkeeper! In geval van nood kan deze direct ingrijpen middels een afstandsbediening.
 Deze manier van maaien vraagt wel wat aandacht van de leden en gasten van onze golfbaan.

Een aantal stelregels:

  • Mag ik slaan? Ja! Maar: niet wanneer de machine zich binnen 50 meter bevind! Wacht even en ontwijk de machine om schades te voorkomen.
  • Mijn bal ligt in de maaibaan, wat nu? De machine stopt niet voor golfballen! Bent u of een medespeler bij uw bal en komt de machine er aan, pak dan de bal zonder straf op. Belangrijk: markeer de plek NIET ( markers kunnen de maaikorf beschadigen!). Drop na het passeren van de maaier uw bal op de oorspronkelijke plek ( die bij benadering moet worden vastgesteld).
Hoe werkt het?

  • De machine is uitgerust met 3D camera’s aan de voor- en achterzijde welke obstakels vanaf 50 cm waarnemen.
  • Spelers, trolleys en buggy’s zullen de machine hierdoor laten stoppen en wanneer het kan zal de machine haar werk weer vervolgen.
  • Als extra veiligheid is de machine uitgerust met stootbumpers aan voor- en achterzijde. Wanneer deze wordt ingedrukt zal de machine direct uitvallen.
  • Wanneer de machine autonoom werkt branden de lampen aan voor- en achterzijde.
  • De machine is in staat om berichten te sturen naar de greenkeepers zodat deze in actie kunnen komen wanneer de maaier stil komt te staan. Er zal gekeken worden naar de reden van stilstand om daarna de machine haar weg weer te laten vervolgen
Even op een rij: Pak NOOIT uw bal onder de machine weg! Ontwijk de machine om schades te voorkomen De machine ziet u en stopt op tijd Een greenkeeper is altijd in de buurt Voor vragen spreek ons gerust aan!

Klik hier voor beelden van de GPS maaier

Kortom: Het zal even wennen zijn maar het zal al snel een vertrouwd “gezicht” zijn op de golfbaan.

Laatste artikels

SiteOnline Nearest to Pin Challenge

Geplaatst op: 15 feb. 2024

Lees verder

Moore MKW

Geplaatst op: 29 jan. 2024

Lees verder

Laadpalen

Geplaatst op: 01 nov. 2023

Lees verder

Bekijk alle artikelen