Algemene Ledenvergadering op 25 maart 2024

Geplaatst op: 29 mrt. 2024

Op maandagavond was de grote vergaderzaal goed gevuld voor de ALV en aansluitend de spelregelquiz. 

Voorzitter Maarten jan Brolsma opende de vergadering en sprak van een mooi jaar 2023: goede sfeer in de Vereniging met een grote groep vrijwilligers die er voor zorgen dat de Verenging soepel draait! Goede contacten met de DGCC middels het periodieke overleg en vooral ook informeel overleg, met als eindresultaat in december de nieuwe Speelrecht-en gebruiksovereenkomst voor de komende 5 jaar. Hierin is wat meer ruimte gekregen voor de verenigingswedstrijden: dit is ook nodig want 2023 was een topjaar qua bezetting van de weeklywedstrijden (seniorenochtend, damesochtend, clubavond en herenmiddag) en de clubwedstrijden. De clubkampioenschappen mogen wat meer deelnemers krijgen, er wordt nagedacht over een andere opzet en aandacht middels de nieuwe Wall of Fame. De nieuwe opzet van de NGF m.b.t. de competities is niet overal goed gevallen, maar we zullen hiermee moeten leven want pas eind 2025 wordt er geëvalueerd. 

Het Bestuur is verheugd met de nieuwe vertrouwenspersoon, Liesbeth Harderwijk die Els Klomp opvolgt. 

In 2024 komt er een uitgebreid Veiligheidsplan dat samen met de DGCC is opgesteld en binnenkort in werking treedt. Het geven van reanimatiecursussen is hier onderdeel van. 

In de vergadering werden de leden van de nieuwe Continuiteitscommissie officieel benoemd en ook de Kascommissie heeft een nieuw lid verwelkomd. 

Het vertrek van Erik Harmsen in september 2024 heeft het Bestuur opgelost middels het voordragen van  een nieuw lid en een interne verschuiving van de portefeuilles met ondersteuning voor de secretaris. 

De kascommissie verleende decharge aan de penningmeester en Bestuur met grote complimenten voor de penningmeester. 

De financiële positie van de Vereniging is solide. 

Tijdens de rondvraag is ingegaan op de problemen van rondvliegende ballen bij de driving range: de DGCC heeft al maatregelen genomen: zo is het verder slaan dan 250 meter verboden en bij Rood 6 en het wandelpad en fietspad worden fysieke maatregelen genomen. Overigens speelt iedereen op eigen risico! 

De enquête over ZeijdeLinks op papier of digitaal is massaal ingevuld en krijgt een vervolg middels het eerstvolgende nummer. 

Het vermelden van het overlijden van leden op de website of elders riep veel vragen op over de privacy: als de familie dit goed vindt is het een mogelijkheid. 

Na de vergadering vond onder leiding van Eric Afman een zeer leerzame (en hilarische) spelregelquiz plaats  middels een professionele film met bekende acteurs uit onze Vereniging. Een aantal vragen leidde tot verhitte discussies, vooral het mogen harken in de bunker en het ontwijken van een dubieus gat... Niet iedereen had alle vragen goed dus er is nog veel werk aan de winkel! 

 

 

 

 

Laatste artikels

Notulen ALV 2024

Geplaatst op: 11 apr. 2024

Lees verder

Nieuwsbrief maart/april 2024

Geplaatst op: 08 apr. 2024

Lees verder

ZeijdeLinks 2024-1 Digitaal

Geplaatst op: 03 apr. 2024

Lees verder

Bekijk alle artikelen