Bunker renovatie vanaf dinsdag 13 juni

Geplaatst op: 12 jun. 2023

Vanaf dinsdag 13 juni beginnen de greenkeepers met het vervangen van het zand in de greenside bunkers op de wedstrijdbaan. 
De eerste dagen zullen ze bezig zijn om het huidige zand eruit te halen. Het huidige zand zal worden afgevoerd en waar mogelijk bij voldoende kwaliteit in de fairway bunkers ter aanvulling worden hergebruikt. 
 
Na een check voor de afwatering en reparatie van eventuele drains in de greenside bunkers zal er vervolgens een beter soort bunkerzand voor terugkomen. Dit zogenaamde ‘hoekig fijn’ bunkerzand is een mengsel van twee soorten. Het bevat een deel hoekige, scherpe korrels en een deel ronde korrels, zodat water goed weg kan naar beneden.
 
 De combinatie van twee soorten zand geeft stabiliteit en blijft gedurende het gehele seizoen constanter van kwaliteit. Op banen als bijvoorbeeld de Dutch en Bernardus wordt dit zand al gebruikt tot grote tevredenheid van golfers en greenkeepers.
 
Als de greenkeepers bezig zijn dan kan het zijn dat de hole is ingekort en dat u een wintergreen tegenkomt of dat u een hole moet overslaan (par 3). Als een bunker leeg is kunt u een blauwe paal aantreffen in de bunker. Deze bunker is dan GUR. De verwachting is dat deze werkzaamheden ongeveer 2 weken in beslag zullen nemen. 

Laatste artikels

Nieuwe GPS maaier

Geplaatst op: 08 jun. 2023

Lees verder

BAANONDERHOUD 7, 8 & 9 juni

Geplaatst op: 07 jun. 2023

Lees verder

Vacature Horecamedewerk(st)er

Geplaatst op: 17 apr. 2023

Lees verder

Bekijk alle artikelen